Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Klinisk forskningsenhet, SUS

Klinisk forskningsenhet, KFE, är en basresurs för patientnära klinisk forskning främst för internmedicin men även för övriga enheter inom sjukhuset. Fokus är på hjärtkärlsjukdom, lungor och diabetes.

På KFE har vi kompetens och resurser 

  • Avancerade metabola studier
  • Ultraljudsundersökningar artärer och hjärta
  • Screeningstudier
  • Kliniska prövningar
  • Monitorera

Laboratorium för biobanking

På enheten finns personal med olika kompetenser anställda, bland annat sjuksköterskor med specialistexamen, biomedicinska analytiker med ultraljudskompetens, datamanager, biobanksansvarig, sekreterare, kanslister och forskare.

För närvarande deltar vi i två stora befolkningsstudier Malmö Offspring Study (MOS) och Hjärtlungfondens nationella SCAPIS projekt.

För mer information om möjligheter att genomföra kliniska studier eller prövningar på KFE, kontakta Enhetschef Cecilia Kennbäck 040-332037, 0724-674621 Cecilia [dot] Kennback [at] skane [dot] se (Cecilia[dot]Kennback[at]skane[dot]se)