Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsmottagning internmedicin Malmö - Skånes universitetssjukhus

Forskningsmottagning internmedicin Malmö är en klinisk forskningsenhet och en basresurs för patientnära klinisk forskning främst för internmedicin, men även för övriga enheter inom sjukhuset. Fokus är på hjärtkärlsjukdom, lungor och diabetes.

Våra kompetenser och resurser 

  • Avancerade metabola studier
  • Ultraljudsundersökningar av artärer och hjärta
  • Screeningstudier
  • Kliniska prövningar
  • Monitorera

Laboratorium för biobanking

På enheten finns personal med olika kompetenser anställda, bland annat sjuksköterskor med specialistexamen, biomedicinska analytiker med ultraljudskompetens, datamanager, biobanksansvarig, sekreterare, kanslister och forskare.

För närvarande deltar vi i två stora befolkningsstudier Malmö Offspring Study (MOS) och Hjärtlungfondens nationella SCAPIS projekt.

För mer information om möjligheter att genomföra kliniska studier eller prövningar på KFE, kontakta Enhetschef Karen Burns, telefon 040-336106, e-mail karen [dot] burns [at] skane [dot] se (karen[dot]burns[at]skane[dot]se).