Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MKC kostmetod

Kostmetoden som använts i Malmö Kost Cancer var speciellt utvecklad för studien. Valet av metod styrdes av behovet av att skatta den totala kosten i en medelålders och äldre befolkning där matvanorna till stor del bestod av regelbundet, tillagade måltider men mer sällan måltider som äts utanför hemmet. Metoden består av tre delar:

a) en 7-dagars matdagbok ("Menybok")
b) ett 168-frågors semi-kvantitativt kostfrågeformulär ("Kosthistoria")
c) en 45-60 minuters kostintervju. 

För mer information se länkade dokument (öppnas i nytt fönster): 

MDC diet history (PDF 1,6 MB)

Instruktioner kostdatabasen (PDF 36,1 kB)

Menybok (PDF, 1,7 MB)

Kosthistoria (PDF, 2,6 MB)

Bilderbok (PDF, 36 MB)

MDC Foods and nutrients (PDF, 216 kB)