Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MKC kostmetod

Kostmetoden som använts i Malmö Kost Cancer är speciellt utvecklad för studien. Valet av metod styrdes av behovet av att beräkna den totala kosten i en medelålders och äldre befolkning där matvanorna till stor del bestod av regelbundna, tillagade måltider men mer sällan måltider som äts utanför hemmet. Metoden består av tre delar:

a) en 7-dagars matdagbok ("Menybok")
b) ett 168-frågors semi-kvantitativt kostfrågeformulär ("Kosthistoria")
c) en 45-60 minuters kostintervju. 

För mer information se länkar (öppnas i nytt fönster): 

MDC diet history (eng)

Instruktioner kostdatabasen, Malmö dietary database (eng)

Menybok 

Kosthistoria - Måltidsordning

Bilderbok

MDC Foods and nutrients (PDF, 216 kB)